Att bedöma offerten från byggfirman i Vallentuna

Innan du skriver avtal med en byggfirma i Vallentuna bör du bedöma deras offert i detalj. Om du aldrig jämfört eller läst igenom offerter kan det vara tidskrävande. Offerten blir din första indikation om byggfirman passar dig och dina behov. Bara för att du ber om en offert behöver du inte anlita firman och du kan ändra dig innan avtalet är på plats. För att göra en rättvis bedömning av offerten behöver du först skicka in en offertförfrågan.

Offertförfrågan till byggfirma i Vallentuna

När du ber en Professionell byggfirma vallentuna om en offert ska du skicka med en uppdragsbeskrivning som beskriver projektet du ska utföra och vad du behöver hjälp med. Desto tydligare du är i din uppdragsbeskrivning, desto tydligare och mer rättvisande kommer din offert bli. Beskriv ditt projekt så tydligt som möjligt och förklara vilket resultat du vill uppnå. Inkludera gärna bilder för att vara extra tydlig. Berätta vilka material du vill använda dig av och om du vill ansvara för att köpa in material själv eller föredrar om byggfirman sköter inköp. Skriv även när du vill att ditt byggprojekt i Vallentuna ska utföras och all annan information som kan vara relevant för byggfirman att veta. Avsluta med att fråga om resor och städning och om några andra eventuella kostnader kommer tillkomma i din offertförfrågan.

Läs igenom offerten

När du fått en offert från din byggfirma i Vallentuna bör du ta god tid på dig att läsa igenom den. Notera om du fått svar på dina frågor och titta på varje post som står inkluderas i offerten. Titta om ROT-avdrag står med i offerten och om moms är medräknat. Notera om priset som står angivet är löpande eller fast. Båda alternativen har sina för- och nackdelar men det är viktigt att du som kund vet exakt vad som gäller. Om priset för byggfirman i Vallentuna är löpande bör du kräva att ett max-tak läggs till i avtalet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *