Läs vad Liv Landell så klarsynt skriver om Politiskt Inkorrekts ersättare Avpixlat. Främlingsfientligheten, rasismen, hatet stöds allt mer öppet av Sverigedemokraterna och deras företrädare i riksdagen.

Saxat ur JUSEKTIDNINGEN den10 november 2011

 

Ny sajt – samma rasister

 
Foto: Tomas Ohlsson

Liv Landell Major

... är jur kand med inriktning på familjerätt samt frilansande scenkonstkritiker och ledarskribent på GT.


Den främlingsfientliga jättebloggen
Politiskt inkorrekt har fått en ersättare, Avpixlat. Det är samma koncept som förut, lite förädlat trots det krystade namnet. Politiskt inkorrekt, PI, skrev aldrig rakt ut hur man såg på brottet hets mot folkgrupp. Det gör Avpixlat, helt ogenerat. Man tycker sig stå över lagen. I kommentarfältet kunde man redan efter några dagars aktivitet hitta citat som bekräftar detta.

Nästan alla inklusive ansvarig utgivare är anonyma på Avpixlat, precis som de var på Politiskt Inkorrekt. Vid första anblicken finns åtminstone ingen att ställa till svars. Besökare kan kräkas ur sig sitt hat mot muslimer, romer and so on utan att någon behöver ta ansvar. Därav snacket om att man har så högt i tak. Nu återstår att se om Avpixlat tänker leva upp till sina riktlinjer, att alla som uttrycker sig respektfullt ska få komma till tals. Så hette det på Politiskt inkorrekt också, men förklaringen till att kommentarflödet där blev extremt likriktat var så klart att oliktänkande konstant censurerades. Samtidigt som grova kränkningar av minoriteter fick bli till långa trådar så rensades mothugg konsekvent bort. Jag har pratat med ett flertal personer som under lång tid försökt ta debatten i kommentarfälten, men som gång på gång censurerats och till slut blockerats. ”Den som gnäller på PI åker ut” var budskapet från den ansiktslöse moderatorn vid ett tillfälle. Skärmdumpar finns, såklart. De illustrerar tydligt att Politiskt inkorrekt inte var ett uns bättre än den bild man ger av de förhatliga så kallade ”Politiskt korrekta” medierna som stängt kommentarfält efter debatten kring terrordåden i Norge.

Så varför man byter plattform om innehållet är sig likt? Det lär vi inte få ett ärligt svar på, men man kan konstatera att fler och fler pekade på sannolika kopplingar till SD samt det som hände i anslutning till att radioprogrammet Medierna och en rad antirasistiska bloggar började granska Politiskt inkorrekt. Bland annat framkom då att höga sverigedemokrater har kopplingar till PI. Riksdagsmannen Kent Ekeroth har till exempel bekräftat att han hjälpt till med att samla in finansiering till sajten. Det råder heller ingen tvekan om ett Ekeroth är engagerad i Avpixlat.

Läs hela krönikan i Jusek  här.